View Single Post
Eski 22-05-2014, 00:55   #538
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Herkese Hayırlı Geceler,

Öncelikle iyi dileklerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Öğle üzeri Mersin'e giderken gübreleri aldım arkadaşlar. Biraz önceye kadar da gübrelerin bir kısmını tartmaktan buraya bakmaya vakit bulamadım. Dolayısıyla Sayın Vetman'ın incelik gösterip, demir elementini bize hediye etme önerisini yakalayamadım. Gübreleri aldığım için kendisinin gösterdiği bu inceliğe teşekkür etmekten başka çaremiz de kalmadı.

Gübrelerin Fiyatları şu şekilde:
Potasyum Nitrat 70 TL
Kalsiyum Nitrat 40 TL
Potasyum Sülfat 60 TL
Magnezyum Sülfat 20 TL
MKP (mono Potasyum Fosfat) 110 TL
Demir Edda 1 kg 20 TL
TOPLAM : 320 TL.

Arkadaşlar, Amonyum Nitrat'ı almadım. 50 KG paketi. Tutarı bir şey değil 35 TL. Sebebine gelince : Çok az kullanılan bir ürün. Ben 1 Kg getirtmiştim şu ana kadar sanıyorum 50 gr. kadar kullandım. Formülasyonda sadece nitrat (AZOT) eksiğini tamamlamak için kullanabileceğiniz bir element.

Ben bunları da 100'er gram olarak 9 arkadaşa göndereceğim. Mikrolar gibi buna da herhangi bir ücret talep etmiyorum. Zaten elimde yeterinden fazla mevcut. Böylece koli başına 5 Kg daha azalmış olur yükümüz.

Paketlemeyi şu şekilde yapıyorum. Gübrelerin her biri 25 Kg. 10'a böldüğünüzde kişi başı 2.5 Kg tutar. Hassas terazisi olmayan arkadaşlara kolaylık olması açısından, bu 2.5 Kg'nin 1 Kg, sini 100'er gram 10 ayrı pakete, geriye kalan 1.5 kg'ını da bir pakete ekliyorum.

Paket dediğim kilitli naylon poşet. 23 TL tutmuştu aldığım poşetler. İnternetle kıyaslandığında çok pahalı ama açıkta alınca böyle oluyor demek ki.

Kalsiyum Nitrat ve MKP gübrelerini poşetlemeyi bitirdik. Yanlış hesaptan elimde 100'er gramlık koyduğum poşetlerden kalmadı. O yüzden paketlemeye yarın devam edeceğim. Sanıyorum üç beş TL'de o tutar.

Yarın diğer gübrelerin de paketlemesini bitirip, yetişirse aynı gün adreslere Nakliyat ambarına teslim edeceğim. Yarın tüm hesabı bitirip buradan herkesin payına düşen miktarını ve özelden de hesap numaramı arkadaşlara yazarım.

Gübrelerin üzerinde yazan oranları ve formülleri buradan tablo olarak yayınlayacağım. Yine her arkadaşın kolisine bir kağıda bunları belirtip koyacağım. Formül uygularken takıldığımız yerde buradaki tabloya da bakabiliriz.

Yetiştirebilirsem formül hazırlama konusunda da slayt hazırlıyorum. Buradan yayınlarız.

Saygı ve Sevgilerle...

Name:  Gubreler_001.jpg
Views: 688
Size:  39.3 KB

Name:  Gubreler_002.jpg
Views: 676
Size:  29.9 KB

Name:  Gubreler_003.jpg
Views: 663
Size:  38.5 KB

Name:  Gubreler_004.jpg
Views: 662