Geçen sene yine hayvan gübresini ayarlayamadık. Kayınpeder biraz suni gübre bulmuş onu karıştırdık, daha sonra da gübre satıcısı bir arkadaşın önerisiyle iki çuval koyun gübresini arıkların önüne parça parça dökerek şerbet şeklinde verdik. Yine öyle yapıp çuvalı dökmeden içinden suyu geçirerek şerbet şeklinde versek aynı etkiyi yaratmaz mı? Bunu ne sıklıkla vermeli, yani her sulamayı böyle yapsak olur mu? Veya gübreyi arıkların içine yaysam su ile beraber faydası olmaz mı?
Bahsettiğiniz hümik asidi hızlıca okudum. Damlama sulama herhalde yapamam. Olayı tam bilmiyorum. Küçük bir dalgıçla alacağım suyun içindeki kil damlama borularını tıkar, işe yaramaz dedi birkaç kişi. Hümik asit uygulamasında genelde dekara iki kez 20 gün arayla 150 cc. diye yazıyor. Benim yer yarım dekar veya biraz fazla. Şimdi tüm alana toplam iki kez 100 er cc hümik asit mi vereceğim. Ekeceğim yerde kabaca 1.000 kök ürün olacak ve kök başına 1 dizyem (cc.nin 10 da biri) düşer ki bu az değil mi? Eğer hesabım doğruysa ve damlama sistemini uygulayamazsam kök diplerine uygulayabildiğim kadar tek tek elle 1 er dizyem hümik asit uygulayabilirim.
|