Sevgili Seabert, echeveriadan onlarca yavru aldım. Yaklaşık 10 yıldır kaktüs sevgim hat safhada. İlk yıllarda, aranjman işinden hoşlanmıyor, bitkilerin ayrı ayrı bakımından daha keyif alıyordum. Sonra zaman geçtikçe bitkilerin çoğalıp yer sorunu oluşturmasından mı, yoksa aranjmanla ilgili fikirimin yavaş yavaş değişmesinden mi (ki bunda Cemo Abla'nın payı büyük) bilmiyorum, sukulenti ve birçok kaktüsü aranjman yaptım.
Echeveria 8-9 yıllık galiba(daha önce yazmıştım- tam hatırlayamadım farklı bir rakam (+-bir yıl) yazmış olabilirim.
Evet, sorunuza gelince yavruları alırsak düz bir gövdeyle daha ağacımsı olur. Gövde uzadıkça yamulmalar oluyor, sürekli yön değiştirip düz tutmaya çabalıyorum. Bakalım ne kadar uzayacak daha.
Lithopslara gelince, kapalı balkonda durdukları için nem oranı dışarıya göre yüksek. Bu da bölünmeyi geciktiriyor. Güney Afrika iklimini taklitle yani biraz esinti ve bol güneş ve açık hava daha iyi gelecektir.
Bitkilerin yerlerini değiştirip ön balkona açık havaya alacaktım ama ne var ki hala alamadım. Unutuyorum hep, süreç biraz uzadı ama nerdeyse bitti bölünme safhası.