Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delfin34
İyi akşamlar..daha önce menekşenin çiçekleri kuruyor demiştim.. zamanla çiçekler solduğu için böyle olduğunu sandım ama yanılmışım.. lütfen menekşelerime ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini söyleyin  büyük çiçekler vakti geçti diye soluyor olsa bile tomurcuğu henüz açan küçük çiçeklerde öyle olmaya başladı.. çiçeklerde ve saplarında bir yumuşama ve çürüme söz konusu.. toprağa iyice baktım ama bir böceğe rastlamadım.. ama bir menekşenin bir kaç yaprağında beyaz noktacıklar var hareketsiz.. baktığımda uçan kaçan bir şey yok ama beyaz noktalara dokununca un gibi yayılıyor.. unlu bit denilen şey olsa gerek.. ve çiçekleri elime aldığımda minik sinekler uçuşuyor birkaç tane  bu arada 1 tanesi yapraktan yetişti, diğer 4 tanesini almıştım.. bir komşum yapraktan yetiştirdiği bir yavru vermişti günler önce onla alakası var mıdır bilmiyorum ama ondan sonra böyle oldu  şimdi ben ne yapmalıyım çiçeklerimi kaybetmek istemiyorum..
|
Sevgili delfin34,
Unlu bite benzediğini yazmıştınız, fotoğraf da yok. Aynı konuda birbirinin tekrarı olan mesajlar yazılmasını herhalde siz de istemezsiniz değil mi?
Not: Mesajımıza yanıt olarak bir mesaj yazılmışsa önceki mesajımızı silmemiz konu bütünlüğünü bozuyor, lütfen yapmayalım.