Mevzu Sivas olunca iki kere düşünmek lazım. Biz burda serayı kışın ürün almak için değil yazın bitkilerimizden 3 5 sebze almak için yapıyoruz.

Kışa sormuşlar nerelisin diye. Erzurumda doğar, Sivasda yaşarım demiş.
Hayatımda ilk defa Sivasta oturuyorum. Zaralıyım. Ben çok yer gördüm ama memleketim gibisini görmedim. Ne dakikası dakikasına uyuyor ne saati saatine.

)
Toplamda 50 m2 bahçemiz var. Geçen sene domates falan ektik. Eylülde bir soğuk vurdu elimizde olan sadece 2 kasa minik yeşil domatesler. ) Dayanamadım, geçen hafta bahçelerden birisini sera yaptım. 22 m2 Benim seramda bugün poyraz ile imtahanını verdi. Bu gece don bekliyoruz. Gelde sera yapma şimdi. Anneciğimin Koyulhisar fideleri ya yanacak ya çıkacak. Ben henüz seranın yarsını ektim. Geç kalmışsın demeyin burası Sivas.
Martta aldığım domates tohumlarını evin salonunda zar zor çimlendirdim. Geçen hafta çiftliğe götürdüm. Dışarda güneşlendireyim derken hepsini yaktım. Şimdi gg üzerinden vetman996'dan aldığım domates fidelerini gelmesini bekliyorum. Kargo gelir gelmez onlarda seraya ekilecek.
Sivas tecrübesi zayıf olunca canım memleketim sen her şeyinle güzelsin demekten öteye gidemiyorum.

)
İnadım tuttu bu sene gözüm domatese doyacak. Lamı cimi yok.