View Single Post
Eski 19-05-2014, 13:06   #57
suplilumas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-06-2011
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 282
@fozada
Dekstroz senin de dediğin gibi glikoz türevi şeker. Yani patatesten yapıldığında patates şekerinin nişasta ve diğer maddelerden arındırılmış hali. Patatesleri kaynattığınızda bu şekeri zaten patates suyuna karıştırmış oluyorsunuz ayrıca bir şey eklemeye gerek kalmıyor. Elde ettiğiniz patates suyu patates dekstrozunun kendisidir. Bazıları hazırlarken bir miktar şeker (Bildiğimiz toz şeker ya da pudra şekeri) ilave ediyorlar ama ben sadece patatesten yapıyorum. Sonuç çok fazla değişmiyor. Fazla şeker bakterilerin de hızlı üremelerine neden oluyor.

Teknik tarifler genelde haşlanmış patatesten değil infusion patatesten yapılan tarifleri verir. Laboratuar ortamında tencerede patates haşlamak pek hoş görünmüyor. Tozlaştırılmış patateste şeker fazla olmadığından ayrıca şeker katılıp ortamın besin değeri zenginleştiriliyor.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön