Çilek türlerini pek bilmem tanımam, ama Osmanlı Çilekleri bir başkadır bizim için. Çocukluğumdan beri çilek denildiğinde hep Osmanlı çilekleri gelirdi aklıma.
Osmanlı çilekleri diğer tür çileklerden farklıdır. Konu ile ilgilenen arkadaşlar benden çok daha iyi bilirler, ama ben bildiklerimi paylaşayım.
Osmanlı çilekleri pembemsi olur, çok güzel kokar ama çok da dayanıksızdırlar. O yüzden saklamaya pek gelmez, toplayınca hemen tüketmek gerekir. Çok iri boyutta değildir, ama tadı çok güzeldir. Ortadan ikiye böldüğünüzde içi bembeyazdır. Hem kompostosu hem de reçeli çok güzel olur ve çok da makbuldür.
Aynı kg.da aldığınız çileğe ödediğiniz fiyatın çok daha fazlasını ödersiniz Osmanlı çileğine.
Diğer çilekle farkını görelim.