Merhaba thempest,
Siz zaten dünyanın en güzel ürününü almışsınız

Allah analı babalı büyütsün.
Yeniden Topraksız çalışmalarına başlamayı düşünmeniz güzel. Bana düşen her göreve, bilgim ve imkanım doğrultusunda hazırım. Mikro elementler lazımsa, size de ücretsiz olarak gönderirim.
Özelden ya da
leventaliketen@gmail.com adresine mail atmanız, adresinizi bildirmeniz yeterli.
Makrolar için de
Gübre Türü | Torba Kg | 10 Ortak KG | Satış Fiyatı |
---|
Kalsiyum Nitrat | 25 | 2,5 | 32,2 |
Potasyum Nitrat | 25 | 2,5 | 73,7 |
Potasyum Sülfat | 25 | 2,5 | 63,72 |
Magnezyum Sülfat | 25 | 2,5 | 40,71 |
MKP-Mono Potasyum Fosfat | 25 | 2,5 | 123,19 |
Amonyum Nitrat | 50 | 5 | 56,1 |
Demir Eddha | 1 | 0,1 | 30 |
| | | |
| | Toplam : | 419,62 |
Sayın beingobserver Tartes'ten fiyatları alıp bana bildirdi.
Sayın Vetman'da bildirirse buradan yayınlarız. Bende bugün Tarsus'tan alıp yayınlayacağım fiyatlarını.
Agaçlara daha önceden sözüm vardı ortaklaşa besin alımı için.
Ancak işlerimin yoğunluğu nedeniyle, büyük çaplı bir organizasyonu, elime yüzüme bulaştırmadan şu anda yapmam zor görünüyor.
Biten bazı ürünlerim oldu. Onlar için bir alım yapmayı düşünüyorum. Yukarıda Makroların Torba Kg larını yazdım. 10 Kişi bu gübreleri birlikte alırsak makrolardan 2,5 kg (Amonyum nitrat 5 kg) elimizde olur.
Şu an Tartes'teki fiyata göre aşağı yukarı 40 TL'ye tüm makrolara sahip olunur. Böyle bir alımda, makro miktarları bir amatörün çok uzun bir zaman ihtiyacını karşılar.
Örnek olması açısından, benim seradaki ürünlerimi görüyorsunuz. ben bu ürünlerden 1'er kg getirttim. Sadece kalsiyum nitrattan 2 kg. Kalsiyum nitrat ve MKP haricinde ürünlerin %-70-80'i hala duruyor. Yaklaşık 5 aydır da sürekli eriyikler hazırlayıp kullanıyorum. Sera dışında da çiçeklerim için kullandığım halde mevcut ürünler daha 1 yıl yeter bana.
Mikrolara gelince. Ben almıştım.
Sayın Kızıltan'da almış ve kendisine yeten dışındakini bana göndermişti. Bu iki mikroların toplamı Ağaçlar üyelerine yetecek düzeyde. Abartsam da öyle. O yüzden Mikro ihtiyacı olan arkadaşlar
çekinmeden benden talep edebilirler. Arzu eden özelden arzu eden mail adresimden bana ulaşabilir.
Utanmaya, çekinmeye, sıkılmaya gerek yok. Her şeyden öte insanız, her şeyden öte bir birimizin yüzünü bile görmesek, ayrı diyarlarda da olsak ortak bir yapımız var: Doğayı da, insanları da, paylaşmayı da seviyoruz.
Mikrolar için lütfen özelden ücreti diye bastırıp durmayın. Bu işin ticaretini yapmıyorum. Ve inanın zoruma da gidiyor; Fiyat teklif eden arkadaşların hassasiyetini anlıyorum. Benim yapım da onlardan farklı değil. Ama elimde bana yeteceğinden çok fazla mikro var ve bunu paylaşmak istiyorum, hepsi bu.
Makro elementlere yeniden dönersek.
Ayrı bir başlık konusu belki ama o zaman genel bir ortaklaşa alım olur ki, biraz önce söylediğim gibi bunu organize edecek zamanım şu an için yok. Hemde 10 kişilik bir organizasyon, ileride yapacağımız tüm üyeleri kapsayacak alım için bir test organizasyonu olur.
Karşılaşacağımız sorunları bu küçük testle öğrenmiş oluruz; büyük organizasyonda hazırlıklı oluruz. O yüzden ayrı bir başlık konusu yerine, sadece bir birini takip eden arkadaşlardan oluşan 10 kişilik bir alım yapmak istiyorum.
1- 10 arkadaşımızla bu makroları ortaklaşa alırsak 10 arkadaşımıza yeterli bir paylaşım olur.
2- Bugün benim aldığım fiyatları da yayınlayacağım. Bu alıma girmek isteyen arkadaşlar buraya isimlerini yazabilir. Ben de dahil olunca 9 arkadaşımız yani.
3- Sayı tamamlandığında makroları
ben satın alıp, her
torbayı 10'a bölüp, paketleyeceğim. Paketleme bittikten ve kargo için hazır hale geldikten sonra, buradan yayınlayıp, özelden adreslerini isteyeceğim.
4-
Faturayı buradan yayınlayıp,
10'a böldüğümüz tutarı alıma giren arkadaşlardan hesaba yatırmasını isteyeceğim.
5- Gönderimler aşağı yukarı 18 KG tutuyor. Kargoyla, nakliyat ambarıyla ve Şehirler arası otobüslerle görüşeceğim. Tahmin ediyorum en uygunu nakliyat ambarı olacaktır. Fiyatlarını buradan yayınlayacağım.
6- Mikroları da Demir 100 gr(%6)[Demir fiyatı makroların içerisinde yazılı...], molibden 1-2 gr ve Çinko, Bakır, Mangan, Borik Asit 10 ar gram olmak üzere pakete ekleyeceğim. Bunun her hangi bir ödemesi olmayacak. Sayın Kızıltan ve benim Topraksız tarım amatörlerine katkım olarak değerlendirin.
Yazıyı okuyan, alıma girmek isteyen, girmek istemeyen arkadaşlardan bir ricam olacak.
Gönderim aşamasına kadar hiç bir şekilde kimseden para talep etmiyorum, etmeyeceğim. Taşıma fiyatını da öğrendikten sonra net rakam ortaya çıkar. Nakliyat ambarıyla tahmin ediyorum 10-15 tl civarı tutacaktır. 40 TL'de makroları hesapladığınızda tahminen 50-55 TL civarı tutacaktır.
Alım ortaklığı tüm makroları 10'a bölmekle olacaktır. Herhangi bir ürüne ayrıcalık tanınmayacaktır.
Yazdıklarım kadarını anlayan arkadaşlardan alıma girmek isteyenler sadece isimlerini buraya yazıp
ben katılmak istiyorum desinler yeterli. 10 kişi olduğumuzda
bu arkadaşlarla akıllarına takılanı tartışırız.
Saygı ve sevgilerimle...