Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ahmet Çolak SB
3 yıldır küçük bi sera kurup denemek istiyordum ve kısmet bugünlere imiş. Dün 500m2 ikinci el serayı 2500 liraya satın aldım ve söküp evime getirdim. Yarın evimin bahçesine 150m2 sini kurup salatalık dikerek deneme seramla seracığa başlıyorum ve Salı **** çarşamba günü fideleri toprağa koyacağım.
Hatay da sonbahar ve ilkbahar dikimi için havalar musait. Ilk etapta kış üretimine girmeyeceğim.
Uzun zamandır forumda sizleri takip ediyorum ve sevgili arkadaşlar ben de sizlerle bi aile ortamı, dostluk kurmak istiyorum, gün geldiğinde ziyaretine gideceğim ve ziyaretime gelecek dostluklara sahip olacağımı düşünüyorum
Dün Hatay Kırıkhan da bi seracı abimle oturup uzun uzun konuştuk ve bana çok güzel cesaret verdi. 400m2 seradan 20 ton domates sattığını söyledi ama sera işi yapacaksan arkadaş, ortam, gezip tozma bunları unutacaksın dedi.
Şu an Hatay da 10 dönüme kadar biber maydanoz ve nane serası kurallara % 50 hibe var. Bu hibeye başvurup büyük bi sera kurmayı planlıyorum ama ilk önce bahçemdeki serada başarıya ulaşmam lazım. Siz forum üyesi ve sera sever ve gönüllülerinden fikir öneri ve desteklerinizi bekliyorum. Bi süre sonra seramla ilgili görüntüleri kurulum dikim ve yetiştirme süreci fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım. Herkese bol kazançlı sağlıklı ve huzurlu günler dilerim
|
Ahmet Bey,
Sanırım seranızın üretim periyodunda mesafe kat etmişsinizdir.150 m2 lik seranın ölçüsü nasıl? Bende kendi imkanlarımla bir sera kurmak istiyorum.Yardımcı olursunuz umarım...