Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo
Tömürcekciğim maşallah Sabriyelerin muhteşem ve sağlıklılar. benim sabriyenin yapraklarında sarı lekeler olmaya başladı. Böyle olunca direk güneşten gölgeye aldım. Tekrar sabah güneşi gören pencere kenarına mı alayım acaba? Bu sarı lekeler neden olur. Sulamasını nasıl yapayım? Benimki daha küçük 1 karış kadar boyu var. Bu sarı lekeler 1 aydır oldu. Daha önce çok yeşil yaprakları vardı...
|
Ablacım lekelerin sebebinin güneş olduğunu zannetmiyorum şayet benimkiler yazın ortasında bile hep güneye bakan pencerede duruyorlar güneş olmadığında keyifleri kaçıyor çünkü. O lekeler bazen benimkilerin bi iki tane alt yaprağında da oluyor sonra dökülüyorlar. Sen tekrar güneşli bi pencereye al abla sabriyeni çünkü güneş alamazsa çiçeği azalıyor ve çok açık pembe açıyor çiçekleri tüm güzelliğini kaybediyor. Sulamasını ben toprağı kurudukça yapıyorum. Benimkilerin büyümesi gayet hızlı maşallah bi zaman sonra çabucak büyüyor zaten. Sarı lekeler için bişey diyemicem ablacım çünkü başıma hiç gelmedi dediğim gibi en altları bazen sararır dökülür o da bir iki tane.