View Single Post
Eski 14-05-2014, 21:59   #522
sonkez
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Bir kaç renk daha...

Eklenti 489523
Çok sevdiğim bir çiçek daha Misk Çiçeği (Mimulus), tohumlarını ektiğimi unutmuştum, bir iki saksının dibinde büyümeye başlayınca Mimulus olduğunu anlamamıştım ta ki çiçek tomurcuğu veren kadar. Tohum ile yetiştirilebilir, tohumları Şubat ayı ortalarında toprağa atılabilir. Normal bahçe toprağında, ortalama su ihtiyacı olan bitki güneşli alanlarda iyi gelişir.

Eklenti 489524

Yanına bir arkadaş daha geldi Mimulus kardeşler.

Eklenti 489525

Sarıkız Çiçeği (Lysimachia nummularia), sarmaşık ve sakan çiçek için ideal bir çiçek. Saksınıza dikin ve saksıyı güneşli veya yarı gölge yere asın, bu çiçek sizi utandırmaz. Ard arda çiçeklerini açmaya başlar. Normal bahçe toprağı, toprağı nemli kalacak kadar su ihtiyacı olan bitki dip sürgünlerinden veya toprağa daldırma yöntemi ile çoğaltılabilir.

Eklenti 489526

Adını şimdilik hatırlayamadım, sonra eklerim veya bilen varsa bu çiçeğin adını yazabilir. Çok kolay çoğaltılabilir, çiçeğin dibinden çıkan ip biçimli sürgünlerin uç kısımlarında bitkinin modeli şeklinde yavrular oluşur, bu yavru bitkileri koparıp toprağa dikebilirsiniz. Bol miktarda yavru fide veriri, suyuna dikkat ediniz, güneşli veya yarı gölge yerler bitki için yeterlidir.

Eklenti 489527
Terasımın bir kısmından görünüm...
Misk Çiçeği ...Hiç görmediğim çicekleri görüyorum...Çok güzelmiş...Emeklerinize sağlık...

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön