Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ametarasu
Aslında o çıkıntı biraz daha uzatılsa imiş çok güzel bir cumba yakalanabilirmiş. Kolonlar o cumbayı taşırdı. Açık yahut kapalı da yapılabilir Fransız usulü yerine has be has Anadolu usulü bir şekil kazanırdı =) Bu haliyle de güzel, Allah güle güle oturmayı nasib etsin. Renk tercihleri binayı epey kotarıyor.
Yalnız ben olsam o pencereyi ortadan çift kanatlı yapardım. hem açılımı rahat olur geniş bir açıklık olur (130-140 cm) en önemlisi de temizliği rahat olur dışarıya sarkmadan silinirdi.
|
Hatırladım şimdi; amacımız dediğiniz cumba yapmak, ve onu da yanları dahil komple cam yapıp etrafı seyretmekti. Havanın kapalı olduğu bir gün tuğlaların yapım aşamasındayken eşimle alt kata girdiğimizde mutfak tarafındaki ışıksızlık bizi rahatsız etti. Tabi ışık olmayınca içerisi de küçük geldi gözümüze. Yapılan tuğlaları yıktırarak mutfağı öteledik. Böyle olunca üst kattaki çıkıntı kayboldu. Bir de yandaki balkonun cumbanın altına giren dar çıkıntısını da kaldırmış olduk. Balkondaki küçülmeyi ön tarafa genişleterek hallettik. Aslında bu hareketler mutfak ve balkon işe yarar ve göze hoş gelecek şekilde büyümüş oldu. Resme bakınca yukarıdaki çıkıntı olmasa, yani dümdüz olsa güzel gözükmeyecekti. Beton atıldığı için çıkıntıyı da ileriye alamadık. Üstte yazdığım gibi yıktırabilirdik sadece ama şimdi bakınca dümdüz bir duvar da hoş olmayacaktı.
Yanlardaki kanatlar dışarıya açılıyor, o kanatlar olmadan komple pencerenin ortadan iki yana açılması büyük sıkıntı, çünkü penler bu ağırlığı taşıyamaz. Mesafe 1,3-1,4 metre değil. Sürgü olabilirdi ancak onunda yalıtımı çok iyi olmayacaktı. Şimdiki aklım olsaydı pencerelerin yüksekliklerini çok azaltırdım. Böylece dışarıdan görüntü daha güzel olacak, pencerelerinde büyüklüğü sorun olmayacağından istediğimiz ebatlarda yapabilecektik.