View Single Post
Eski 14-05-2014, 01:26   #506
leventali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2013
Sayın beingobserver,

2 aydır ara ara zaman buldukça çalıştığım otomasyon çalışmaları devam ediyor. EC, PH, Su eksiklerini kendisi tamamlayan bir sistem üzerinde çalışıyorum. Dediğim gibi işten zaman ayırdıkça. Su konusunu da elektrikli vana ile çözmeyi düşünüyorum. Evimin taksitlerinin bitmesine az bir zaman kaldı. Bitince bu konulara daha ciddi bütçe ve zaman ayırabileceğim.

PH için çok özel bir çalışma üzerinde çalışıyorum. Bittiği zaman ki sanıyorum dünyada bir ilk olacak, çok değişik bir PH sensörü mantığı ortaya çıkacak. Eğer başarabilirsem çok ucuza ve uzun süre çalışabilen bir sensör oluşacak.

EC için geliştirdiğim sensörü yaklaşık iki aydır kullanıyorum. Şu ana kadar ki testlerde gayet başarılı. Ama geliştirilme çalışmaları devam ediyor.

Amacım, amatörler için portatif, akıllı bir sera üretmek. Ve hedefim bu yıl bunu bitirmek.

Bir yazımda altını çizmiştim. Akıllı sera sistemi pahalı değil, pahalılaştırılmış bir sistem. 8-10 kalemde devletin destekleyeceği ciddi bir ar-ge bütçesiyle, ilk etapta %50, sonraki aşamalarda daha da düşük maliyetlerde bu seraların üretilebileceği kanısındayım. Maliyeti 5 doları bulmayacak bir ürün 400 euro'dan satılıyor.

Ben de ticaret yapıyorum. Kar, ticaretin ana unsurudur. Ama fahiş rakamda kar'ın ticaretle de ekonomiyle de iktisatla da hiç bir alakası yoktur. Bedeni yerde sürünen vahşi kapializmden başka bir şey değildir.

Dönüp dolaşıp yerli üretim demekten kendimi alamıyorum.

Türkiye'de bir siyasi partinin çıkıp da parti programına milli gelirin %10-20'sini Ar-Ge'ye ayıracağız dediği günü hasretle bekliyorum...

Eklemeden geçemeyeceğim. Türkiye'de beni en çok etkileyen ölümler iş kazalarıdır. İş kazalarının eğitimsizlikle bir alakası yoktur. Tedbir ve uygulama ile alakası vardır. Nice eğitimli insanların bile bile ne hatalar yaptıklarına şahit olduğum için eğitimle bir alakası yoktur diyorum.

Şu saat itibariyle 157 ailenin ocağına ateş düştü. Bugün de sabah olmaz bana. Tedbir ve uygulamada suçu bulunan herkesi, bu ülkede kanunlar işlemediği için, Allah'a havale ediyorum.

Ölenlere Allah'tan rahmet diliyor, sayının burada kalması için de dua ediyorum.

Saygı ve sevgilerle..

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön