Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Üstte neden olduğunu şimdi hatırlamadığım bir çıkıntı oluştu. Burayı kırdırmaktansa (hem masraf edecektim, hem de ustalar muhtemelen burayı yıkarken başka yerlere de hasar vereceklerdi) Fransız balkonumsuya çevirelim dedim. Oysa kırdırsam daha iyiymiş; pencere silikonu iyi olmadığından yağmur hafiften içeri girdi ilk sene, çıkıntıya mermer ve korkuluk koymak zorunda kaldık ki masraftan kaçalım derken dört-beş kat daha fazla masraf ettik. Ancak görüntü olarak çok kötü durmadı, pencereyi silerken dışarı çıkıp siliyoruz birde. Aslında benim amacım komple çıkıntıyı camla çevirip sallanan koltuklarda manzara seyretmekti. Ancak bu kadar geniş olmaz sorun olur dediler ki, dedikleri gibi getirmesi çıkarması takması epey küçültmemize rağmen uğraştırdı. Aslında çok daha basık olsa daha iyi olacakmış
Binanın planlarını (teknik olarak değil tabi, kabaca) ben yaptım. İnsan ilk yaptığı evi satmalı, ikinciyi kiraya vermeli, üçüncüde kendisi oturmalıymış. Haklılar.
|
Aslında o çıkıntı biraz daha uzatılsa imiş çok güzel bir cumba yakalanabilirmiş. Kolonlar o cumbayı taşırdı. Açık yahut kapalı da yapılabilir Fransız usulü yerine has be has Anadolu usulü bir şekil kazanırdı =) Bu haliyle de güzel, Allah güle güle oturmayı nasib etsin. Renk tercihleri binayı epey kotarıyor.
Yalnız ben olsam o pencereyi ortadan çift kanatlı yapardım. hem açılımı rahat olur geniş bir açıklık olur (130-140 cm) en önemlisi de temizliği rahat olur dışarıya sarkmadan silinirdi.