View Single Post
Eski 13-05-2014, 23:30   #865
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili Muda inşallah diyelim.
Yarını bekleyemedim, sakdag'ın tarifini bu akşam yaptım, ancak suluboya fırçası bulamadım, kulak pamuğu kullandım bir de cımbızla kopardığım püsküllülerden ortadaki beyaz çark içine koyabildiğim kadar koymaya gayret ettim ama becerebildim mi bilemiyorum.

Eğer başarılı da olamazsam yeni sürgünlerini takip ederiz, bende varsa sizlerde de var demektir.

Kokusu hakikaten muhteşem sanki biraz beyaz manolyayı mı andırıyor tam karar veremedim. Ama bu kadar iri çiçek hiç beklemiyordum. Ben, bendeki kırmızı atlasın çiçeklerine iri diyordum bu sarı inanın onları ikiye katlar ve kokulu.

İstanbul'dan geldiğimde açmış iki çiçekle karşılaştım, diğeri daha tomurcuk haldeydi. Daha sonra tomurcuk da yavaş yavaş açılmaya başladı, seyretmesi muhteşemdi. Hele kokulu mu diye arkadaşlar sorduğunda bir bakayım diye balkona çıktığımda açmış çiçeklerim üçlenmişti ve nefis kokusu vardı.

Dışarıda karanlıkta çektiğim fotoğraflar pek hoşuma gitmediği için çiçeği içeri aldım, ışıkları yakıp tekrar birkaç fotoğraf daha çektim ve bu arada tozlaşmasını da yapmaya çalıştım ama kısmet... diyelim.

Sakdag, buradaki sarı püsküllerin uçlarını, bu beyaz çark içine koymaya -tozlarını sürtmeye çalıştım, inşallah olmuştur.

Name:  IMG_4246 (600 x 450).jpg
Views: 1346
Size:  39.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön