Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan
Salatalıkları çok sık ekmişsiniz.
Çileğin dibindeki sarmaşığı kopartın ileride başınızı ağrıtır.
Biber fidelerinizi de hem karmaşık hem de çok sık ekmişsiniz. Bakımı çok zor olacaktır ve çok sık olduğu için meyve tutumu az olacaktır. Sıra şeklinde dikin, fazla olanları hemen kopartıp başka bir yere dikini düzgün ve sıralı olarak.
Biber için sıra üzeri 40 cm sıra arası da en az 70-80 cm olursa yeteri kadar büyüme alanı olur.
Domates için eğer oturaksa sıra üzeri 70-80 sıra arası da 120-140 cm olabilir. Sırık çeşitlerde eğer sırık koyacaksanız sıra üzerini ve sıra aralarını daraltabilirsiniz.
|
Merhaba Sayın h_doğan Evet Salatalıklar sık olmuş hafta çapa yaparken seyretme yapmayı düşünüyorum
Çileğin dibindeki yabani sarmaşıktan bahçede çok var kısmet olursa bu hafta bahçye çapa yapacam hepsi temizlenir yabani otların,
Biberlere gelincek satıcı biber fidelerini sık dikmem gerektiğini söyledi bende ondan biraz sık diktim, ayrıca bazıları kurur belki diye düşündüm. Evet kesinlikle haklısınız karışık dikmişim bu konuda çok haklısınız bu seferlik affedin siz profosyenel arkdaşlar kusura bakmasın acemeliğime verin
Domatesler oturak cinsi, sırık domates fidesi tercih etmedim.
Yapmış olduğunuz tüm bu yapıcı eleştirileri bundan sonraki yapıcam bahçe işlemlerinde kesinlikle göz önünde bulunduracam saygılarımla.