View Single Post
Eski 13-05-2014, 00:55   #11
gökhan07
Ağaç Dostu

gökhan07's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın gökhan07, Fernette yan dal verimli olduğu için Franquette'den daha fazla ve erken erkek çiçek oluşturduğunu duymuştum. Franquette uç dal verimli olduğundan erkek çiçeğini de aynı dişi çiçekleri gibi geç ve seyrek oluşturuyormuş. 6-7 yaşından önce erkek çiçek vermeme sebebi buymuş.

Evet, ronde de montignac hem fernor hem de chandler'ın geç açan dişi çiçekleri için çok önemli bir çeşit. Bu arada ronde de, uç dal verimliymiş. Yani o da 6-7 dan önce verimli tozlamıyormuş. Aynı franquette gibi.

Bu durumda, Fernor'a en uygun tozlayıcıların Fernette-Franquette-Ronde üçlüsü olduğunu ve bunları uygun ölçülerde %5-7 gibi bahçeye dağıtmak olduğunu söyleyebilir miyiz ?
Sayın formullaone,
Bu sene büyük ağaça ronde aşıladım ve ayrıca bu sene 3. yaşına girecek olan ronde fidanları da diktim. Bakalım erkek çiçeklerini ne zaman açacaklar.
Şahsen fernor bahçesi kurmuş olsaydım tozlayıcı olarak fernette dikmezdim, lütfen kimse yanlış anlamasın, belki de ben yanılıyorumdur.

Ayrıca kendi oluşturduğum bahçede de franguet ve fernetteyi chandlere tozlayıcı olarak belirledim ve keşke fernette yerine fernor dikseydim diyorum neyse ki çeşit değiştirme aşılarının bir kısmını fernor aşıladım.

Belkide büyük ağaca aşıladığım ronde (Bu arada aşı tuttu ) güçlü gelişip daha erken erkek çiçek gösterebilir.

Fernette ve fernor önce erkek çiçeğini açıyor ve de fernette, fernordan önce açıyorsa fernette, fernoru tozlamaz. Bence çok az da olsa fernor fernetteyi tozlar.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön