View Single Post
Eski 10-07-2007, 14:02   #336
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Sayin sabah merhaba, Bonsai adaylariniz[secimlerde en iyi adayi sececeginizden eminim ] sanirim yeterince govdeleri kalinlasmis boylari da cok uzamistir. su an oralarda cok sicak oldugunu dusunuyorum. O yuzden agaclarini bir iki ay sonra budayabilirsin[saksida olsalar simdi de budayip golge bir yerde gozetim altinda tutabilirdin]

Agaclarinin boyu 25-30 cm den uzun olmasin, akcaagaclarin boyunu belirledikten sonra daha once de dedigim gibi kesik yer agacin arkasinda kalacak sekilde 45 derecelik bir aci ile ve en uygun bogumun hemen uzerinden budamalisiniz. Budadiginiz yerin altinda kalan bogum uzerinden cikacak surgunlerden birisini agacin yeni zirvesi yapabilirsiniz. Dallari da kisaltmaniz gerekecek. O kalin dallari tel sarip egmeniz cok zor gibi gorunuyor. Belki agacin govdesine yakin duran ilk bogumdan sonra budama yapip, yeni cikacak surgunler gencken tel sarip istediginiz gibi egersiniz.

Sogut agaciniz dediginiz gibi cok dallanip budaklanmis, Dal budamasi yatiginiz zaman budanan, kalin dal izlerinin yerleri, belkide hic kapanmiyacak. Bu yuzden belki bircok dala, kurumus dal gorunumu vermek en dogrusu olacak.
bana biraz zaman tanirsaniz size sogudunuzun nasil olmasini dusundugumu anlatan bir cizim yapabilirim.

Bonsai tutkunuz bir omur boyu sursun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön