Evde çiçeklendiği için yukarı diktiğimiz salatalıklardan birinde sezonun ilk sebzesi görünmüş. Bu arada diktiğimizden beri durmayan yağmur ve kapalı hava sebebiyle salatalık, karpuz ve domatesler pek iyi durumda değil. Salatalık ve domateslerin birer kökü ölmüş. Çilekler oldukça iyi, sürekli çiçek ve meyve veriyorlar, hatta kızaran bir iki tanesinin tadına baktık. Sabah eşimle tv izlerken Anamur daki çilek tarlalarını gösteriyorlardı. ekilen bölüm topraktan bir karış yukarıda ve plastik toprak örtülü olduğu için meyveler toprağa değmiyor ve çürüme olmuyor. Bizde öyle yapsak iyiymiş dedik. Ben taş ile olur mu bilmiyorum ama çileklerin diplerini ufak taşlarla doldurup malçlama yaparak meyvelerin yerle temasını engelledim.
Domateslerin halini ortadaki resimde görüyorsunuz. Üzerini elyaf ile örtmemize rağmen sanıyorum yağmurlardan dolayı sararmış ve bitkin durumdalar. Geçen sene de biz ektikten sonra yağmurlar yağmış ve kayınpederim aynı resimdeki gibi olan domateslerin halini beğenmeyerek "bunlar adam olmaz" deyip yanlarına havalar düzelince yenilerini ekmişti. Ancak adam olmayacaklar da adam olunca kökenler çifter çifter olmuş domatesleri zor toplamıştık. Bu sene de geçen seneki gibi olur diye ümit ediyoruz. Tabi esas benim yetiştirdiğim yerli, salçalık, kurutmalık ve değişik tohumlar hala çatıda gelişiyor.
En alttaki resim bahçedeki yaban çiçeklerinden yeni gördüğüm.
|