View Single Post
Eski 11-05-2014, 21:03   #1431
formullaone
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
syn formullaone; bahsettiğiniz etmenler dediğiniz gibi bu yıl için ürününüzde hasılat olarak düşşük olmasına sebep olabilir. yanlız bişi dikkatimi çekti belki yanılıyorumdur. ziraatçiler bakım, sulama, toprak işleme, eğer düzenli yapılıcaksa fidan aralıklarının 4*4 e kadar ekilmesinin daha faydalı olacağı tozlaşmanın en randımanlı bir şekilde olacağı bunun yanında 4*4 ün oranı 5*5 e ve 6*6.... 9*9 kadar ekilen fidanlara oranla daha verimli olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış ben resimlerden yanlışşsam lütfen düzeltin sizin fidan aralıklarınızı cok geniş gördüm. bunun yanında siz toprak işleme bakım ve sulama düzenli yaptıgınızı yazmışsınız. buda ürünün az olmasına ziraatçilerin dediğine göre toprak işleme yapılan bahcelerde geniş dikimin ve su tutan topraklarda olumsuz bir etmen..ürününüzün veriminin az olması bahsettiğiniz etmenlerin yanında bundan kaynaklanabilirmi.?

birde özelden size bi sorum oldu cevaplarsanız sevinirim...
4*4 çok az olur ama 5*5 olabilir. Bugün diksem 5*5 dikerdim. Aslında 5*6 ya da 5*7 de olabilir. Kısa tarafları birbirine değene kadar budarsınız ve geniş taraftan tek taraflı olarak traktörle bakım işlerini yapabilirsiniz. Şu an geniş duruyor ama bugün dolaştığımda hızlı şekilde geliştiklerini gördüm. Bir kaç yıl içinde araları iyice kapanır. Yeni fotoğraflarını paylaşırım.

Bakım işlemelerini yapmamak daha kötü sonuçlar doğurur bence.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön