View Single Post
Eski 11-05-2014, 14:55   #194
MKurtoglu
Ağaç Dostu

MKurtoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2011
Merhabalar, kışın forma sadece ziyaretçi olarak katılıyordum. Doğa hızla canlanıyor. Tekrar formda aktif günler başlıyor.

Kaktüs ve sukulentler kış uykusunda olduklarından oldukça rahattım. Su bile aramadılar, dinlenme dönemini rahat geçirdik. Ilık kış sebebi ile serayı örtmedim dahi. Beni yormadılar. Tam rahatlığa alışmıştım, bahar ile birlikte rahat günleri arar olacağım. Bu hareketlilik zevk veriyor. Varsın, yorulalım.

Bahar gelince hareketlilik geliyor. Bugün bir bir kışdan yaza sağlam çıkanları ayırdım. Bu kış kayıplarım az oldu. Oldukça ılıman bir kıştı. Anaçlardan yavrular aldım. Bu yavrular elimdekilerin sürekliliğini sağlıyor. Manidardır bu işlem anneler gününe denk geldi.

Deneyimleri paylaşmak için bol bol fotoğraflar çektim. Zaman buldukça sizlerle paylaşacağım. Bu yıl balkondaki sera düzenini değiştirdim. Daha pratik hareket sağlayacak raf sistemine geçtim. Daha hafif gövdeden oluşan, tekerlekleri ile pozisyonu değiştirmeyi kolaylaştırdım. Güneşlenme olanaklarını arttırdım. Geçen sene soğukta kalmalarına rağmen yeterli güneşlenemedikleri için çok az çiçeklenen oldu. Güneşli günlerde pozisyon değiştirdiğimden dolayı bu sene bir çoğunda çiçek tomurcuğu şimdiden mevcut.

Senelerce yapay aydınlatma ile tohumdan yetiştirmenin avantajlarını duyuyordum. Geçen hafta yavruların gelişimi için yapay ışık kaynağı edindim. Osram marka spot natura 100 Watt ampul edindim. 15 gündür yeni yavrulara günde 3-4 saat yapay ışık altında tutuyorum. Aldığım neticeyi sizlerle paylaşmak için haftalık fotoğraf alıyorum. İlerleyen günlerde deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Bu yapay aydınlatmadan umutluyum. Yavru çelikler oldukça canlı.

Önümüzdeki günlerde görüşmek üzere ...

Düzenleyen MKurtoglu : 11-05-2014 saat 17:22
MKurtoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön