Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leventali
.......
PH ölçerimiz. Bayağıdır kullanmıyordum. İki gündür yeniden kullanmaya başladım. İzleyenler hatırlar kara lahanadan yapmıştım PH ölçerimizi. Tek kelimeyle harika bir çözüm. Herkese öneririm. PH'ımız yüksekmiş haberimiz yok. Daha doğrusu nötr. Bu da bitkilere yüksek sayılır. Biraz düşürmek gerekiyordu. 5.5 - 6 civarına. Sodyum Hidroksit kullandık.
Burada ustalara sormak istediğim birkaç şey olacak. Sodyum Hidroksit PH'ı düşürmeye düşürüyor ancak tanktaki suyu da bulandırıyor. Bunun normal olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
|
Sayın Leventali Bey merhaba.
Sodyum Hidroksitin Ph değeri = 13.8 dir. Dolayısıyla kullanıldığında Ph yükselir.
Biz Ph'yı düşürmek için zamanında Sülfürik Asit bile kullandık. Ama kanser dahil zararlarını okuyunca da kullanmaktan vazgeçtik. (zararları ile ilgili burada özet bilgi var
http://www.metinsert.com/?Syf=15&cat...IgdGVoZGl0Pw==)
Daha önce sayfanızda kimyasal gübrelerin zararlarıyla ilgili yazılar paylaşınca tartışmalar ortaya çıkmıştı. Yazımız solucan gübresinin reklamını yapmak için yazdığımız yorumlarına neden olmuş, biz de bu yorumlardan alınarak kimyasal gübreleri de satacağımız e-ticaret sitesi kurmaya karar vermiştik.(Yazıları takip edenler bilirler, sitemiz bu tartışmalar sonucunda ortaya çıktı

)
Ph'yı düşürmek için önerdiğimiz bir ürün var. Bu ürün Carboxylic Acid % 24, Percarboxylic Acid % 10 ve Peracetic Acid % 15 içeriyor ve %100 doğal bir ürün. Ph'yı düşürdüğü gibi mantari hastalıklar, kırmızı örümcek vs. için de koruma sağlıyor.
Ürünle ilgili detayları yukarıda bahsettiğim siteden (
mantari hastalıklara kesin çözüm) okuyabilirsiniz.
Sayın Leventali abi; Ticaret ile ilgili girişimde bulunduktan sonra yazılar paylaşmaktan çekinir olduk. Topraksız tarım konusunda düşüncelerimiz o kadar örtüşüyor ki. Örneğin :
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leventali
Tarsus'ta evimin 4. katında damda tarım yapabiliyor olmak büyük ayrıcalık. 20 m2 gibi bir serada verimli kullanıldığında bir ailenin kendi ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayabilecek imkan sağlanıyor. Eğer damın komplesini kapatsam ki yaklaşık 140 m2, bir aileye ciddi sayılabilecek bir gelir getirebilecek bir sistem. Çukurova'da yüz binlerce dönüm dam var. ...
|
Biz de bu düşünce ile yol alıyoruz. "Her eve bir sera" yeni parolamız. İnsanın kendi yetiştirdiği ürünler o kadar lezzetli oluyor ki, hele kimyasal gübre kullanılmadan (çok az kimyasal gübre kullanılan) elde edilen topraksız tarım ürünleri. Bu tadı tüm dostlarımız tatmalı düşüncesindeyim.
Bu düşünce ile organizasyonda (besin eriyiği ile ilgili) üzerimize düşeni yapacağımızı yazmıştım. Hala görev beklemeye devam ediyorum.
Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... Saygılar...