Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 10-05-2014, 16:35   #2853
mss2013
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-06-2013
Red face

Merhabalar Arkadaşlar,
Merhabar diyorum ama kimse selamımı almıyor.. ya kimse bu sıralar foruma girmiyor ya da kayda değer paylaşımlar yapmıyorum anlayamadım.. Ama ben yinede yazmak istedim bugünde orkide sevdalıların.. tekrar herkese merhabalar...

1 yıldır orkidemin toprağının köklerinin bakımını yapmıyordum bugün, baharda olmamız hasebiyle birde orkide etrafında uçusan (sanırım başka bir çiçekten bulaştı) ufak üvez gibi sinekleri görünce toprağını köklerini havalandırmaya toprağını havalandırmaya niyetlendim..

saksıyı açmışken birde saksımın etrafına aşağıdaki fotoğraftaki gibi birsürü delik deldim havalanması ve dranajı kolay olsun diye..

toprak yani ağaç kabuklarını yıkladım baya kum toprak gibi ince daneliler aktı gitti.. tertemiz ağaç kabukları kaldı. birde evde hindistan cevizi kabuğu vardı onu parçaladım ve aralarına ilave ettim.. kökleri açarken içlerinde kopmuş olan kökler vardı onları temizledim bazı köklerin içi boşalmış gibiydi onları temiz bir makas ile kestim..

Altaki fotoğraflarda köklerini çektim sizinle paylaşmak için sizce kökler sağlıklı mı? paylaşmak istedim.. birde bir iki üstte tül sarmıştım keikilerin etrafına onları söktüm bulaşık süngeri sarıp nemlendirdim. umarım buda hatalı bir davranış değildir bir hafta böyle dursun diye düşündüm...

saygılarımla

Eklenen Resimler

mss2013 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön