View Single Post
Eski 10-05-2014, 09:44   #2
badrobot
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
Sn.Erdemy.
Yaşadıklarınızı dikkatle okudum. Bu mesajımda yazdığınız 10 mesaja tek tek cevap yerine şimdilik tek bir konu üzerinde yoğunlaşacağım.
Öncelikle yapmış olduğunuz sabırlı çalışmalar nedeniyle sizi tebrik ederim. Bonsai'ye ilk başladığım yıllarda şu an hatırladıkça güldüğüm bende sayısıız hatalar yapmıştım. Ama nerden bilebilirdimki, doğruyu. Birde araştırma yapabileceğimiz tek, dev bir kütüphane olan ve bize en yakın yardımcı internettede o kadar çok kirli ve yanlış bilgi varki. O dönemde bu konuda kedimi hem cahil hem de yalnız hissetmiştim. Ama azimle inatla araştırmaya, denemeye, sormaya devam ettim. Bugün hala çok biliyorum demiyorum ama temel bazı şeyleri kavradığımı hissediyorum.
Sizi şöyle bir şey söylemek istiyorum. Erguvan ağacınızı balkon gibi bir dış mekana alın. Erguvan'ın ışık ihtiyacı çok yüksektir. Hava akımıda ağaçlar için ayrı bir ihtiyaçtır. Hava akımından yoksun bir bitki iç mekanda yaşabilen bir bitki bile olsa sağlıksız olur. Ağacınızı bugün dış mekana almakla başlayın güne.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön