View Single Post
Eski 08-05-2014, 18:56   #13
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Yumurta kabuğu kalsiyum karbonattır ve suda çözünmez. Dolayısıyla da bitki kökleri tarafından kullanılamaz. Bakteriler tarafından dekompoze edilmesi gerekir ki bu da çok uzun zaman gerektirir.

Yumurta kabuklarını dövüp toz hale getirin. Tartılı olursa daha iyi, 10 gr toz haline getirilmiş yumurta kabuğunu 400 gr sirkeye koyun. Arada bir karıştırarak 2-3 gün bekletin. Kabukların büyük ölçüde eridiğini göreceksiniz. Bu karışımı 20 litre su ile seyrelterek yapraklara püskürtebilirsiniz. Topraktan sulama ile verecekseniz 50 litre suya karışacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bu şekilde yumurta kabuklarındaki kalsiyum bitki tarafından hemen alınabilir şekle girmiş olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön