Geçen yıl tohumundan fide üretbildiğim beyazı şimdide eflatunla karşılıklı tozlaştırmaya çalışıyorum.(Elleri yıkayıp iki tozun birbirine karışamasını sağlıyoruz) Geçenyıl beyazla mordan, menekşe elde ettik. Sanırım beyazla eflatun çok fantastik bir renk verir. Birde hediye çeliklerimden bir tane minyatür çiçek açtı diğerleri beklemede. Galiba nisan ayına kadar perde gerisinden güneş ışıgı verdiğim oda artık aşırı sıcak olduğu için salon pencereme hepsinide taşıdım. Onlarda çiçek filizleri olmasına rağmen yer değişikliği olumsuz etkilemiş olacakki tomurcukları öylece bekletiyorlar. Yeni yeni kıpırdama var. Onlardan elde edeceğim tohumlarla inanılmaz karışımlar elimize geçecek galiba.Bir hatırlatma: Ev ortamında buradan edindiğim bilgileri el yordamıyla uygulayıp birşeyler elde etmemin başarısındaki ana etken evimin serin, rutubetli ve pencerelerimin uygun aydınlıkda olması. Yazında merkezi soğutma olması hesabıyla çiçek kaybı yaşamıyorum diyebilirim. Temmuz-Agustos aylarında ara ara aşırı sıcakta menekşeleri yere alıyorum. Beton soğuğu kurtarıyor. Ayrıca sayfamızı aşırı kullanıp gereksiz mesaj yayınlama durumuna düşersem yöneticilerimiz gerekeni yapıp silebilirler.
|