Değerli Taner;
Eğer zanaat veya sanat yaptığımızı iddia ediyorsak, dramı bile estetik ile sunmalıyız...
2. ağacın hikayesi nedir? fırtına mı görmüş, yangın mı geçirmiş, iş makinası mı vurup kırmış? Sel felaketi mi yaşamış? Dramatik hikayesi (!) belli değil... Bu kadar devasa bir gövdede dal kalınlıklarının bu sunumla her zaman orantısız ve komik kalacağını düşünüyorum... Hikayesi olmayan ( ben de anlamamış olabilirim) bu dramatizmle bu sunum hiç uyuşmamış... Oyuncu, Sinema filminde, tiyatroda oynadığı gibi oynarsa bu hem sinema olamaz ve hem de tiyatro olamayacağı gibi...
Buna bir ad takmak gerekirse Absürt Bonsai derim ben.
Sevgili Taner; kalın gövdeyle ilgili bir kaç tasarımım var, uygun gövde arıyorum. Nebarisi ve gövdesi en az 20cm olan karaağaç, celtis australis, dut, küçük yapraklı ıhlamur arıyorum ... Yardım edecek arkadaşlara gazoz ısmarlarım

Hem de en hakikisinden Niğde gazozu
Saygılarımla...
Not: Estetikten kastım; eserdeki konsapte (anlamı, ne demek istediği) bütünlük, sunumdaki zerafet ve güzelliktir...
Son dakika Notu: Sevgili Taner teveccüh edip Hocam diye hitap etmişsiniz, ama ben çalışkan bir öğrenciyim sadece, teveccühünüze teşekkür ederim...