Konu: Nergis
View Single Post
Eski 07-05-2014, 20:06   #2094
telato
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Geçen yıl da, Ankara'lı bir üye vardı..
Mersin'den dönerken böyle nergisleri söküp Ankara'ya getirmişti..Benden telefonla yardım istedi..Sık sık görüştük..

Ona, soğanları hemen bir saksı toprağına gömmesini ve bir kez sulayıp kendi hallerine bırakmasını ve yazı toprak içinde geçirmelerini söylemiştim..

Daha sonra telefonla yine görüşmüştük..Soğanların çoğunu kurtardığını söylemişti..
Ama bu yıl çiçeklendiklerini sanmıyorum..

Siz de öyle yapın..Kutuları biraz gölge yere alın..Bırakın soğanlar toprağın içiinde kurusunlar..Soğanlar arasında boşluklar varsa biraz daha toprakla örtün..yazı geçirsinler orada..

Eğer hala soğanlı bitkilerinizin yaprakları yeşilse siz de son bir defa sulayın..Toprak oturuşsun..hava boşlukları kalmasın toprakta..

Eğer soğanlar yeterince olgunlaşıp kurumadan haziran ayında erken sökerseniz, yazın aşırı sıcak havalardan dolayı soğanlarda büzüşme ve kurumalar olacaktır..

Bence bırakın gölgeli bir alanda, kutudaki toprak içinde yavaş yavaş, havayla temas etmeden kurusunlar, olgunlaşabildikleri kadar olgunlaşsınlar, yazı geçirsinler..Sonbaharda sökersiniz.

Aklım bu kadar yetiyor..

Sn. Pria.
Eylül ayında soğanları çıkardığımda, soğanları fotoğraflayıp sizinle paylaşabilirim,
sizin düşüncelerinizi duymak beni mutlu eder.

Bide size keşke daha çok nergis siparişi verseydim diye içimden geçmiyor değil...

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön