View Single Post
Eski 07-05-2014, 18:34   #390
labradorit
Ağaçsever

labradorit's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2012
Sevgili Pomodoro,

1) Büyük saksılarda yetiştirebilirsin. Ben de öyle yapıyorum.
2) Çiçekte değilse şuan bile kök ve gövdesine zarar vermeden sökmek kaydıyla yapraklı olarak hemen saksıya aktarıp bir süre toprağa tutunana kadar sıkça suladığında 'eğer yumruları büyükse' seneye açacaklardır. Ben aynı tür yumrulu birkaç hostayı çiçek açmadan köklü ve yapraklı olarak ektim. Hemen tuttular. Yumrulu olduğundan galalar da tutunacaktır. Ancak bu sene açmalarını bekleme; zira köklerini onarmaya çalışacaklardır. Ayrıca sularken yapraklarına su değmemesine özen göster. Güneş ıslak yapraklarını kurutur. Dik gelen öğle güneşinden koru.

Çiçek açtıysalar beklemende fayda var. Çiçekleri geçsin, sararmaya başlasın öyle sök!

3) Gala soğandan çok papates ya da yerelması gibi yumrukök bir bitkidir. Yumruyu taşıman yeterlidir; ancak yumruda sürgün vereceği gözün olması gerekir.

4) Planınız uygundur. Fakat 3 ay sonra sökecekseniz rizomları (yumruları) kurutun, bir süre dinlendirin ve sonbaharda ekin.

Sorularınızın yanıtını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:

http://www.megep.meb.gov.tr/mte_prog...ili%C4%9Fi.pdf

Eğer ekeceğinizden fazla rizom varsa, ekemediklerinizi de sökerek dağıtırsanız doğaya ve organik türlerin yaşamasına katkı sağlamış olursunuz. Hatta gönderirsen seve seve ben de alabilirim.

Bu çiçeğin uzmanlarına iletilmek üzere başka arkadaşlara da mesaj atacağım. Duyarlılığınıza hayran kaldım. Bu duyarlılık çiçeğinizin yaşamasını sağlayacaktır. Size başarılar dilerken, gelişmeleri de yine bu sayfada yazmanızı diliyorum. Merakla bekleyeceğim. Şansınız bol olsun

labradorit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön