Bu kışın yeni tohumları. Üç çeşit elde ettim. Küçücük tohumdan neredeyse toz halinde onlarca tohum çıktı. Üç ayrı tohumu geçenyıl tohum ektiğim plastik peynir kabına üç ayrı çizgi halinde ektim. Umarım geçen yıl gibi başarılı olurum. Geriye sabır sabır sabır.( Peynir kabı kapalı olduğu sürece içi nemli kalıyor. Bazen akşama kadar bazen birkaç saat, kışın havanın durumuna göre kapagını açıp havalandırıyorum. Kapalı olduğu için toprağın su ve nem miktarı kaybolmuyor. Heleki kışın çok nadiren su verdim. Tohum topragın üzerine serpildiği için toprak neminin kaybolmaması gerekiyor. Bunuda peynir kabı kapalı olduğu sürece nem kaybı olmuyor. ****** sıksık kapağı açıp havalandırmak gerekiyor. Yani toprağa sıksık su serpmenize gerek kalmıyor. Heleki iki üç gün kapalı bırakırsanız kabın hertarafı su damlacıklarıyla doluyor. Kış günü hava serin olduğu için tohumdan çıkan fideler hiç bozulmuyor bilakis nem hoşlarına gidiyor. Geçenyılki karadüzen tekniklerimle buradaki mesajları takip ederek edindiğim
tecrübeleri nacizane sizlere aktarmaya çalıştım. Bakalım bu yıl neler olacak.)
Düzenleyen sami ulus : 07-05-2014 saat 14:54
Neden: Eksik
|