View Single Post
Eski 07-05-2014, 13:11   #144
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Aşı yeri için http://ceviz.info/wp-content/uploads...408-114853.jpg ideal yükseklik örneği.

Bu arada Gökhan hocamın affına sığınarak ve aşıya meraklı arkadaşlarım için bazı uyarılar yapmak istiyorum zira bazı konuların işin uzmanında ve tadında kalması gerekiyor zira bu işi heyecanlı yapmak çok tehlikeli.

Şöyle ki; kalem aşılarını yaparken çoğu zaman oldukça yaşlı ağaçları kesiyoruz, icabında motorlu hızarlarla çalışıyoruz, zaten tehlikede bunların kullanımından geliyor. Bu aletler özel eğitim alınması gerekli aletler.

Elbette aşıya meraklıların heyecanını anlıyorum ama motorlu hızar olsun, aşı çakıları olsun bunların kullanımı, aşırı keskinlikleri ve güç kullanımlarından dolayı son derece tehlikeler içeriyor. Ben şahsen bu işin cerrahisi ve ilk yardım tedbirleri ile de çalışmalar yapıyorum ama bu işi bilenlerin dışında özendirecek, görsellikleri dışında insanları cesaretlendirecek şekilde sorgulamak gerçekten ileride bir takım insanları eğitimsiz ve bilinçsizce o keskin aletlerle yüz yüze bırakmak anlamına getiriyor zira eminimki heyecanla bu konuları uzmanlıkları dışında anlatanlar derin bir el kesiğinde neler yapılabileceğini bilmiyordur ya da Allah korusun motorlu testerenin verebileceği zararı.

Kaldı ki bu aşıların çoğu kuş uçmaz kervan geçmez arazilerde yapılıyor böyle bir sorunla karşılaşan kişiler orada çok ciddi sorunlarla karşılaşabilirler.

Gökhan hocamı tanıyorum aşıda gerçekten uzmanlaşmış ve kendini aşmış tedbirli ve tecrübeli ancak diğer arkadaşlar bu konuda dikkatli olmalılar. Aşılama konusunda benim önerim özellikle sayıca çok ve yaşlı ağaçların aşılanmasında uzman kişilerden hizmet alımı yapmak olacaktır.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön