View Single Post
Eski 07-05-2014, 12:34   #3460
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 Mesajı Göster
Öncelikle Clematislerinize maşallah Orhan bey; hepsi çiçeklenmişler ve güzellikleriyle birbirleriyle yarışıyorlar.
Bahçenizde baharın coşkusu bariz şekilde gözlemleniyor, Vangelyalarınızında maşallahı var, farklı renklerdeki çiçekleri ve estetik görünümleriyle bahçenize ayrı bir güzellik katmışlar, efe püsküllerinin renkleri için FB mi desem TS mi desem, renklerdeki nüansa hayran kaldım, ixia gelin soğanı kapı girişindeki renkle ne kadar uyuşmuş, hasekiler ve diğer bitkiler, seranız hepsi çok güzel, kırmızı güllerin olduğu fotoğrafın sağ üst bölümündeki çitle ablukaya aldığınız ağaçlar ayrı bir bölüm gibi duruyor.
Bahçenizin herzamanki göz yormayan insana ferahlık hissettiren düzenli görünümüyle gezinti yapmak müthiş keyifli oluyor, verdiğiniz emeklerinize sağlık Orhan bey, sağlık ve huzur içinde aileniz ve sevdiklerinizle tadını çıkartmanız dileğiyle.
Saygılarımla...
Sayın milaca;
Bir önceki mesajımda, ( gülsu'ya yazdığım mesaj ) artık zihinsel olarakta yorulduğumu vurgulamıştım. İşte bunun en güzel kanıtı. Siz, O'ndan önce yazmışsınız. Ama ben, o zaman farkedemedim. Üstelik ben sizin sayfanıza kırk yılda bir uğrarken, siz sürekli geliyor ve güzel yorumlarınızla, sayfama renk katıyorsunuz. Çok özür dilerim.
''Çitle ablukaya aldığınız ağaçlar'' diye doğru bir tesbit yapmışsınız. Onlar Alacalı Leylandi. Bir yılda 1-1,5 metre büyürler.
Burası bir köy. O ağaçları, komşumun sınırından bir metre kadar içeriye diktim ki; Her iki taraftan budayıp bir duvar görüntüsü verebileyim. Zira, o ağaçların arkasında bir ahır ve doğal olarak, gübreliği var. Leylandiler, hem o görüntüyü kapattılar, hemde güzel, yeşil bir duvar oluşturdular. Senede bir kaç kez buduyorum. Önüne, o çiti oluşturmamdaki amaç, kışın burada güney yönlü çok kuvvetli fırtınalar oluyor. Toprak ıslak ve yumuşak olunca, kökü ile birlikte bahçeme doğru yatıyorlardı. Böylece önünü alabildim. Gerçi gövdeler kalınlaşıp, kök yapısı güçlendikçe buna ihtiyaç kalmayacak. Büyük olasılıkla bu kış ta böyle kalı, 2015 te çiti sökerim.

Sayın milaca;
Ziyaretiniz ve beğeni dolu sözleriniz için teşekkür ediyor, dalgınlığım için tekrar özür diliyorum.
Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön