Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülsu
Beğen beğen bitmiyor Orhan hocam. Hepsi muhteşem. Siz geldiniz bahçe çiçek açmaya başladı. Kırmızı çiçekli melisa olduğunu yeni öğrendim. Kokusu varmıdır. Sizin birde limon melisa vardı. Rica etsem yakından foto yükleyebilirmisiniz. Tıpbi melisa olarakda biliniyor. Bir tür adaçayı var. Kimileri bu adaçayına limon melisa olarak söylüyorlar. İkileme düştüm. Yaprağından çay yapılıp içilen melisa edinmek istiyorum. Ne alacağımı bilemedim. Aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.
|
Sevgili gülsu;
Ziyaretleriniz,beğenileriniz ve güzel sözlerinizden tabiiki mutluluk duyuyorum.
Ben artık internete çok zaman ayıramıyorum. Bu nedenle birçok arkadaşımızın bahçe veya balkonuna uğrayamıyor, uğradıklarıma da mesaj yazamayıp, ''Beğen'' ip geçiyorum. Bu biraz yaşla, birazda fazla iş ve ona dayalı gerek bedensel, gerek zihinsel olarak,çabuk yorulma diyebilirim.
Bende Cestrum elegance'yi saymazsak, 3 değişik melisa var.
Birincisi;
Cestrum nocturnum (Parfüm Çalısı, Kolonya çiçeği) Çalısı
İkincisi;
Aloysia Trphylla (Yalancı Melisa, Limon otu) Çalısı. Yaprakları 80 derece limon kolonyası gibi kokar. Bahçeye gelen konuklarıma kolonya yerine, onunu yaprağından ikram ediyorum.
Üçüncüsü;
Melisa Officinalis (Oğul otu) Çok yıllık otsu bitki. Asıl çayı içilen bu. Bununda yapraklarının limonumsu bir kokusu vardır.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Selam ve sevgilerimle.