Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç
Gerçekten, içinde bulunduğunuz ikilemi hiç yaşamak istemezdim. Gönlüm ''Devam'' dan yana. Ama zorlukları düşününce, ne diyeceğimi bilemiyorum.
Neyse, bu yaz da bir şekilde geçecekmiş nasıl olsa. 
|
Merhabalar Orhan bey;
Bahçem için ne kadar deli olduğumu en yakından bilenlerdensiniz, her şey bir yana bahçem bir yana derdim hep.
Yemeyeyim, gezmeyeyim ama bitki alayım diyecek kadar hem de.
Şikayet etmeyeyim diyorum ama, inanın bazan canıma tak ediyor.
Geçen hafta bahçenin otlarını temizlettim, çapa makinası çağırdım.
Sebze bölümüne döşenen damlamaları toplamalarını söylemiştim güya, işleri bitince gittiler, ben de kontrol etmedim.
Geçtiğimiz Pazar günü sebze fidelerini dikmek için suyu açtığımda dört sıra damlamanın delik deşik olduğunu görünce ne yapacağımı şaşırdım.
Birkaç kişiyi aradım kimi işim var dedi, kimi de ben anlamam o işten dedi, iş başa düştü anlayacağınız.
Hortumların sağlam yerlerini bir birine ekleyerek iki sıraya düşürdüm.
Ekleme işi de zor, birleştirici aparatı hortumların ucuna geçirebilmek için hortumun ucunu ısıtmak gerekiyor, bu da yetmiyor, uçlarını sağlam tellerle iyice sıkıştırmak gerekiyor.
Beni düşünün artık, elim kolum yara bere içinde kaldı.
Bu sene sizin zinniaları ekmek için geç kaldım, çimin ortasına yeniden göbek yapıp Calibrochia ve Petunya dikeyim diye düşündüm.
Toprak bahçenin bir ucundan gelecek, taşımak yine bana düştü, yirmi kova kadar toprak taşıdım ama ben de bittim yani.
Şu köylülere kızıyorum gerçekten, akşama kadar kahvede pinekliyorlar da gidip çalışalım üç kuruş kazanalım demiyorlar.
Neyse işte, böyle zamanlarda aklım gidip gidip geliyor

Giderek yaşlanıyorum, hal böyle olunca hevesim kırılıyor.
Bahçem için övgü dolu sözlerinize ve beğenilerinize teşekkür ediyorum.
Veronica Blue yu dert etmeyin, bana geldiğinde iki daldı, kısa sürede bu kadar oldu, sizin için fidelerim.
Uzun zamandır bahçeleri de gezmiyorum, yavaş yavaş iade-i ziyaretlere başlamam lazım

Sevgili Fermunde hanıma ve size selâm ve sevgilerimi gönderiyorum.