View Single Post
Eski 06-05-2014, 19:41   #3916
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Gerçekten, içinde bulunduğunuz ikilemi hiç yaşamak istemezdim. Gönlüm ''Devam'' dan yana. Ama zorlukları düşününce, ne diyeceğimi bilemiyorum.
Neyse, bu yaz da bir şekilde geçecekmiş nasıl olsa.

Bitkileriniz, gerek renkleri, gerek bahçenin çapına ve konumuna uygunlukları ile muhteşem. Alisyumlar çok sevimli şeyler. Ama ben tercih edemiyorum. Zira Karadeniz ikliminin ve toprağının azgın yabanıl otları arasındabir yılda kaybolup gidecekler diye pas geçiyorum. Kaliforniya gelinciğimi bir yılda yuttular ki...

Solanum'un durumu bende de aynı. Bu yüzden mutluyum. Ama Duranta Erecta, kırmızı çiçekli Brugmansia ve Melisa korumalarıma rağmen yaşamadılar. Aslında mart başına kadar sağlıklı idiler. 30 -31 mart gecesi buralarda kar yağışıyla birlikte sıcaklık -6 derecelere düşmüş. Galiba o zaman ölmüşler.

Mutlu bey'den Melisa ve Duranta aldım. Onlarla biraz daha inatlaşacağım.

Mavi süsenleriniz çok güzel. Aslında buralarda mezarlıklarda mor süsen engellenemez biçimde yayıldığından olsa gerek bu soğanlıyı ben pek sevmiyorum. Ama sizinkiler gerçekten çok zarif. Hostalarınız da çok sağlıklı görünüyorlar.

Son toplantıda Sayın Zeki Yağlı; ''Gitmeden bir uğrayıver, sana farklı şeyler veririm.'' Demişti. Erken geldiğim için uğrama şansım olmadı. Zira o da toplantı sonrası günlerde yurt dışında idi. Veronica Blue yi görünce, ''Ah keşke uğrayabilseydim.'' dedim. Neyse, bu işin gelecek baharı da var.

Sağlık ve huzur dolu bir sezon diliyorum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön