merhaba,
Sümbül teber ile hisarönündeki çiçekçim sayesinde geçen sene tanıştım. Hem çiçek meraklısı anneme hem kendime aldım. Aldığım soğan oldukça büyüktü (2 elma büyüklüğündeydi). Ve saksıya yerleştirip balkonumda bakmaya başladım. Batıdaki balkonumda önceleri mutluydu yapraklandı, ancak haziran ayında öğleden sonraki güneştenmi rahatsız oldu bilmiyorum yaprakların üzeri beyazlaşmaya başladı. Ama gene de 1m yükseldi ve tomurcuk çıkardı. Urlada yaprağını gösterdiğimde kırmızı örümcek dediler. Çiçek açtı ama kokusu olmadı. Bu sene şubat ayında sabırla yeni bir soğan aldım ve aynı problem onda da oldu. Saksıyı güney balkona aldım, yapraklarını araladım ve her akşam yapraklarını yıkamaya başladım. Şimdi 30 cm civarında ve çok yaprak bırakmadığımdan olacak tomurcukta. Gene açacak ama hastalıktan dolayı kokmayacak diye endişeleniyorum doğrusu. Geçen senekini merak ediyorsanız urladaki yerinde keyifli. Bol yaprak verdi ama son gidişimde o da beyaz beyaz tozla kaplanmaya başlamıştı. Şimdi bir de kükürdü denemeyi düşünüyorum. Geçen sene çiçeğini gördüm, bu sene de kokusunu duyayım bari. Annemin doğuya bakan balkonunda yapraklandı ama açmadı. Bu sene de güzel yapraklandı ama tomurcuk yok hala ve onda da beyazlanma var.
|