Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agno
Ağacın yere yatırdığım bölgesi uzamaya devam edecek ve aralardan tomurcuk patlatacak mı?
|
sayın agno, iğne yapraklılarda geriden sürgün verdirilmesinin zor olduğunu biliyorum, en azından diğer ağaçlara nazaran zor. hatam varsa üstadlar düzeltsinler lütfen. raft tarzında belirlediğiniz dalların geliştirilmesine çalışılacağı için ağacın enerjisinin bu dallara yönlendirilmesi, bir anlamda ağacın bu bölgesinin büyütülmesi gerekir diye düşünüyorum. Benim şu ana kadar anladığım bonsailerimizin sürekli budama ve uç almalarla şekilleri korunan ağaçlar olması gerektiğidir. buda bizim ağaçlarımızı kontrol altında tutmamız gerektiği anlamına geliyor. sizin ağacınızda sağlıklı olduğu sürece büyümeye devam edecek. raft tarzında ağacın yukarı yönlü hareketine devam etmek isteyebileceği, buna engel olmak içinde gövdenin dikim yapılan saksıya sabitlenebileceği söyleniyor. sizinde belirlediğiniz dalları geliştirecek şekilde ağacınızın ene rjisini yönlendirmeniz gerekir bence. zaten başka dal bırakmadığınız için bunda pek zorlanmazsınız diye tahmin ediyorum. bu tarzı deneyen arkadaşlar daha net cevaplar verecektir mutlaka. kolay gelsin.