View Single Post
Eski 04-05-2014, 23:54   #515
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Bir kaç renk daha...

Name:  Mimulus (1).jpg
Views: 3810
Size:  50.2 KB
Çok sevdiğim bir çiçek daha Misk Çiçeği (Mimulus), tohumlarını ektiğimi unutmuştum, bir iki saksının dibinde büyümeye başlayınca Mimulus olduğunu anlamamıştım ta ki çiçek tomurcuğu veren kadar. Tohum ile yetiştirilebilir, tohumları Şubat ayı ortalarında toprağa atılabilir. Normal bahçe toprağında, ortalama su ihtiyacı olan bitki güneşli alanlarda iyi gelişir.

Name:  Mimulus (2).jpg
Views: 2889
Size:  61.1 KB

Yanına bir arkadaş daha geldi Mimulus kardeşler.

Name:  Sarikiz.jpg
Views: 3010
Size:  44.0 KB

Sarıkız Çiçeği (Lysimachia nummularia), sarmaşık ve sakan çiçek için ideal bir çiçek. Saksınıza dikin ve saksıyı güneşli veya yarı gölge yere asın, bu çiçek sizi utandırmaz. Ard arda çiçeklerini açmaya başlar. Normal bahçe toprağı, toprağı nemli kalacak kadar su ihtiyacı olan bitki dip sürgünlerinden veya toprağa daldırma yöntemi ile çoğaltılabilir.

Name:  Sarma.jpg
Views: 2944
Size:  33.0 KB

Adını şimdilik hatırlayamadım, sonra eklerim veya bilen varsa bu çiçeğin adını yazabilir. Çok kolay çoğaltılabilir, çiçeğin dibinden çıkan ip biçimli sürgünlerin uç kısımlarında bitkinin modeli şeklinde yavrular oluşur, bu yavru bitkileri koparıp toprağa dikebilirsiniz. Bol miktarda yavru fide veriri, suyuna dikkat ediniz, güneşli veya yarı gölge yerler bitki için yeterlidir.

Name:  Teras_genel.jpg
Views: 3144
Size:  74.8 KB
Terasımın bir kısmından görünüm...

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön