Bu konuyu ayrıntılı bir şekilde inceledim. Geçen sene pet şişe yöntemini denedim ancak başarılı olamadım. Öncelikle şişenin sadece toprak kısmına delik açıp üst kısmına açmayınca havasızlıktan su akmıyor. Denemeyle sabittir. İkincisi, çiçeklerim torf içinde olduğundan hem alta hem üste toplu iğne deliği açınca su bir gecede akıp gitti, neyse ki tatilden 1 gün önce bir deneme yapmıştım. En son bir vida ile delerek damlama hızını ayarlayıp gittim. Bu nispeten daha verimli oldu ancak yine de bazı şişeler suyu vermedi torf tıkadığı için.
Bu konunun önceki sayfalarında bir linkte de yer alan 1. resimdeki sistemi gördükten sonra bunu denemeye karar verdim. Önce bu sistemi aynı şekilde denedim (Şekil 2). Şu an domates fidelerim çok güzel otomatik sulanıyor. Ancak kullandığınız pamuklu ip ya da gaz fitilinin emicilik oranı çok önemli. Bitkiniz çok su istemeyen bir bitkiyse fazla gelebilir. Sonra bu sistemi geliştirdim. Kapaklı dikdörtgen bir kutu alıp kapağında 1cm çapında delikler açtım. Kutuyu suyla doldurup fitillerin bir ucunu bu deliklerden kutunun içine sarkıttım, diğer ucunu yine saksının dibine tutturdum. Resmini de yakında koyacağım. Bu şekilde daha fazla saksı aynı anda sulanabiliyor. Sonuçları paylaşırım. Nispeten daha ucuz bir sistem