Erozyona karşı özellikle kurak ve erozyona karşı ve yağış miktarına göre bu bölgelere en ucuz ve toprak, humus ve erozyana karşı en etkili yöntemlerden birisi de 
Prärie (
- -Shortgrass prairie 
 
- -Mixed grass prairie  
 
- -Tallgrass prairie
 
Örneğin: 
#Panicum virgatum (farklı Çeşitleri vardır: "Cloud Nine" , "Nordwind",  "Heiliger Hain" , "Squaw", "Squaw",  			"Strictum", Panicum capillare)
#Andropogon gerardii
#Indianergras (Sorghastrum nutans)
#Wimpern - Perlgras (Melica ciliata)
#Tautropfengras (Sporobolus heterolepsis)
#Bogen-Liebesgras (Eragrostis curvula)
Bircok bilimsel araştırmalar bu başarıları tastikliyor.
Ülke ekonomisi icin Kazançlı ve ucuz hayvan beslemenin yegane      yolu tarlaya yem bitkisi ekerek hayvanları kaba yemle beslemektir.  Hayvancılıkta gelişmişliğin ölçüsü yem bitkisi ekiliş oranlarıyla  doğrudan       ilişkilidir. Avusturalya da ekilen arazilerin %50'sini yem bitkisi  oluştururken bu oran Avrupada %25 - %35'ler arasındadır. Ülkemizde ise  %10'un      altında kalmaktadır.        	Çayır ve meralar kaliteli kaba yemin bol ve en ucuz  üretildiği alanlardır. Biliçli hayvancılığın yapıldığı bir çok ülkede  çayır       meralar hayvan beslenmenin ana omurgasını oluşturmaktadır.  Avrupa'da süt sığırlarının enerji ihtiyaçlarını %50'sini çayır ve  meralardan %25'i       kuru ot ve silajdan %25'ni de kasif-konsantre yemlerden  karşılamaktadırlar.      Yurdumuzda çayır meralar aşırı otlatma ve bakımsızlık nedeniyle  verimsizleşmiştir. Hayvan besleme ekseriyette anız sap samanla  yapılmaktadır      son yıllarda silajı yapımı ve yonca ekimi yaygınlaşsada tek  başlarine sorunu çözmekten uzaktırlar. Bölücü terör nedeniyle Doğu ve  Güneydogu      Anadolu'daki doğal çayır meralar kullanılmamakta ve ekonumiye  kazandırılamadığından ucuz hayvan besleme kartlarımız elimizden  alınmaktadır.