Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk
Sayın merkürvenüs,
Sürekli cam kenarında durur. 15gün &3 haftada bir vilmorinle, Demir sulfatla ve limon tuzu ile beslenir. Saksısı asla kurumaz hep nemlidir. bol sulanır toprağı su tutmayan süzek bir topraktır.
Hepsi bu...
Sayın Hira,
Benim gardenyalarım da içerde durur. Dışarı fotoğraf çekmek için çıkardım. Ofisimde durduğundan gün içinde 22-23 derecelerde aksamları ise tahmimen hiç yanmadığından serince olur.
yukarıda saydığım konulara dikkat ederseniz sizinki de gayet güzel yetisecektir.
sayın Lusoari,
Ben teşekkür ederim. Kesinlikle, daha öncede demiştik bu iki unsur gadenianın olmazsa olmazı.
|
Sayın Musk;
Size birkaç sorum olacak
Ben gardenyamı alalı ağustosta 1 sene olacak.Aldığım cinsine göre yaz başından sonbahara kadar çift ağır kokulu çiçekler açtığı bilgisi yer almakta.
Geçen ağustosta aldığımda 2-3 gün sonr tomurcuk vermiş ve hemen tomurcukları büyümüştü.
Neredeyse benim ayırt edebildiğim kadarıyla mart ayından beri tomurcukları var.
Fakat çok az bir büyüme gerçekleştirdiler.Ayrıca yapraklarında bozulma,sararma ve kararma da yok.Durumu sadece stabil gibi yani aldığım ilk zamanlara göre kesinlikle büyümüyor.
Okuduğuma göre yılda yaklaşık 6 cm büyür denmekte sebebi bu olabilir mi?
Acaba tomurcuklarının küçük olmasının sebebi cinsiyle mi ilgili.Geçen sene ağustos gibi tomurcuklanıp çiçek vermeye yüz tutmuştu yine mi öyle olacak olabilir mi?
Ben şimdi normal bakım yaptığım şekilde ağustosa kadar bekleyeyim diyorum.Eğer ağustosa kadar çiçek açmaz ise besin takviyesi yapmayı düşünüyorum.Artık açsın meraktan çatlayacağım
Gardenyamı aldıktan sonra bütün konuyu okumuştum.Fakat şimdi sizin gardenyanıza yaptığınız bakımı merak ediyorum tekrar kısaca anlatır mısınız?
Şu vilmorin dediğiniz hangisi oluyor?Ne kadar süre ile ne kadar miktar veriyorsunuz?
Demir sülfat dediğiniz şey ne ve onu ne kadar süre ile ne kadar miktarda ve vilmorinle beraber mi veriyorsunuz?
Yoksa birini belli bir zaman birini belli bir zaman mı veriyorsunuz?
Gardenyamı aldığımda toprağını bir kere değiştirdim acaba toprağının vitamini azalıyorsa ne kadar sürede toprak yenilenmeli?
Çok mu soru sordum acaba