Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duvane
Öncelikle emeğine sağlık kaptan.
Bende büyük bir balkonda %50 topraksız tarım  yöntemiyle denemelere başladım. Çilek, domates, biber, maydonoz ve dere otu yetiştireceğim. Daha çok çileğe yoğunlaştım sonra domates.
Birkaç takıldığım nokta var,
Haifanın çok aşamalı çilek hesabı ve çok aşamalı florida domates hesabını uygulamayı düşünüyorum, uygunmudur?
Üre yerine amonyum nitrat kullanmalımıyım? Ne oranda? Misal, (46/33) 20 gram üre yerine 30 gram amonyum nitrat olabilir mi? Tablolar 5 lt. solüsyonun 500ml+500ml sinin 100lt tanka dökülmüş hali, ben bunu 10lt'ye uyarlasam olur mu? [Tablodaki miktarların iki sıfır kaydırılmışı,100 lt'de 50.5gr(5lt solüsyonda 505gr) kalsiyum kullanılacaksa 10 lt'ye 5gram koymak gibi.]
Henüz iz element tedarik edemedim. Aldığımda, 100lt için verilen tablo değerlerinin %10unu kullanmam doğru olur mu? Örn. 4gr(haifa) borik asitin %10u olan 0.4gr(1e 100 hesabına göre 40ml)
Son olarak sulama, oluşturduğum agregat %40 civarında toprak içerdiğinden 10 günde 1 eriğikli sulama yapmam uygunmudur?
Eriyik malzemelerini vetman996(madrasol) nickli üyeden tedarik etmiştim. Engelli olduğum için tercih etmiştim. Kargo masrafı çok olunca eş dost yardımıyla Trabzon'dan tedarik ediyorum, yardımları için kendisine de teşekkür ederim.
|
Öncelikle beğeniniz için teşekkür ederim.
En büyük sorun % 40 toprakla çalışmanız!.. Toprak; her türlü hastalık ve bakterinin. kaynağı. Ayrıca; Drenajı ne kadar sağlıklı olacak, denemenize kalacak,
Haifa'nın tamamen profesyonel işletmeler için hazırladığı formül, biz amatörler için fazla. Bence 151 no'lu mesaj'da yazılı iki aşamalı formül yeterli. Tabii uygulama size kalmış. Beş aşamalı Domates formülünü bende kullanmak istiyorum.
Üre yerine tabii ki Amonyumnitrat kullanabilirsiniz. Toplam Azotun % 20 sini geçmemesi gerekir. Oran olarak hangi formülü kullanmak istiyorsanız, formüldeki yerine koyarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
10 litre için formül değerinin onda biri olan 50 ml yeterli olacaktır.
Başarılar dilerim.