View Single Post
Eski 02-05-2014, 16:32   #44
yellow06
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-04-2014
valla şansıma mı denk geldi yoksa başka bir şey mi var bilmiyorum ama ne streç film kullandım ne florasan lambalar kullandım. 1 hafta önce ektiğim domates tohumları çimlendi. bence strece falan gerek yok ortalama 2 günde bir kurudukça hafif su damlatsanız gerekli ısı şartları da uygun olursa çimlendirirsiniz. hibrit tohum bile bu şekilde çimlendirebilirsiniz.

gerekli olan adımlar

1 uygun verimli toprak ( toprak çok sert olmasın çapalanmış hafif toprak)
2 biraz ilgi özen heves (bu saksının değil sizin içinizdedir)
3 tohumu ekerken ki toprak derinliği (en çok 1.5 cm en az 0.5 cm tohumdan tohuma değişir)
4 en geç 2 günde bir yoklayın toprak kuru mu değil mi kuruysa su damlatın veya fısfıslayın (çok ıslak çamurlu olmasın nemli veya çok az ıslak olabilir yoksa ısı düşükse toprak donar ısı düşer tohum çürür biraz da ısıya göre ayarlamak lazım ortam sıcaksa hafif ıslak olabilir)
5 ortam en az 12 - 20 derece arası bir şey olsun. yoksa lamba veya başka bir şeyden yardım alın (nisan ayları uygun aylardır)
6 ışık da bitki için önemlidir (çimlendikten sonra karanlıkda kalmasın)

tabi bunlar çimlendirme aşaması. bir de büyütme aşaması var ki orada da dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var mesela şaşırtma gübreleme gibi. benim paylaşacaklarım bunlar. yanlışım varsa uyarabilirsiniz arkadaşlar. amaç yardımcı olmak.

yellow06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön