Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Ben her gece 3-4 saat sitede olmama rağmen (Valla kimse duymasın, çok ayıp) siteyi hâlâ tam olarak çözebilmiş değilim, çok eksiğim var diye düşünüyorum. Ama yine de anladığım kadarı ile 12.04.2014 tarihli yorumumda Beğen butonunu tıklamadığınız için ben yorumunuzu ancak bu gece görebildim ki o da sayfanıza eklentiler yapmışsınız o yüzden.
|
Sayın YeniGine.
İnanın, bende beğen butonunun böyle bir özelliği olduğunu hiç bilmiyordum, ya da bu butonun bazı konu ve yazıları takipte kolaylık sağladığının farkında değildim.
Bu sezon geçmişten ve forumdan edindiği deneyimlerle daha farklı ve belkide daha zaman alıcı uygulamalara yönelme eğiliminde idim. Ancak yaşadığımız kuraklık tüm Türkiye de kendisini fazlası ile hissettirirken, su rezerv ve kaynakları oldukça zayıf olan yöremizde şimdiden çok daha fazla olumsuz sonuçlar doğurduğunu görüyorum. Yakınlarımızda 5-6 yeni derin kuyu açım işlemi başladı. Eski kuyulardaki pompaların daha derin mesafelere indirme çalışmaları şimdiden hızlandı. Haziran ayı sonlarında su kesintileri ile karşılaşacağımızı hissediyorum. Bu yüzden sebze ve yeni çiçek uygulamasını kısıtlama kararı aldım. 4 adet sebze bandını 2 ye düşüreceğim. Yeni çiçek fidesi almayacağım. Sadece bahçemizle yaşıt olan güllerle idare etmeyi planlıyorum. Hatta aşamalı olarak çim alanların sulamasını kesip ilk etapta yan bantta kalan yaklaşık 100 m2 çim alanı feda etmeye kendimi hazırlıyorum.
Bahar yağışları istediğimiz gibi gitmiyor. Neredeyse son 15 gününün 10 günü hava kapalı, bulutu olmasına ve 10-12 günde her gün az da olsa yağmur almamıza rağmen toprağın derinlikleri kupkuru. Çevremizde ki köylerde sürekli yağmur duasına çıkılıyor. Arazi üzerindeki çeşmelerin pek çoğu daha şimdiden Ağustos ay debilerine düştüler. Durumlar maalesef hiç iç acıcı değil.
Yöremizdeki kaysı ağaçları don yaşadı. Bu yıl bulursak kayısıyı para ile satın alacağız. Bu aylarda hiç alışık olmadığımız kadar şiddetli rüzgar yaşıyoruz. Rüzgar toprak yüzeyini fazlası ile kuruttuğu gibi yeni ekilen fidelerde aşırı zayiata yol açıyor. Yani durumlar çok can sıkıcı.
Geçen sonbaharda çeliklediğimiz sardunyaların hiç biri canlanmadı. Bu yüzden sadece kuraklığa dayalı olur diye sadece 4 adet sardunya ve geçen sezonda aldığım ortancalardan boşalan saksılar için 20 kadar petunya satın aldım.

Bakalım bunları yaşatıp büyüte bilecek miyiz?