Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sevgili İsmail işte bu karanfilim için 2 aydır uğraşıyorum, çimlensin diye. E ben tohum ekmez isem karanfil nasıl çimlensin. 
Ama gerçekten çok güzel bir rengi var, rengi ve görünüşü ile çok seviyorum bu karanfilimi. Ama neyse tohumdan başaramasam da önerin üzerine bir tane çelik alıp ilk anaç karanfilin yanına sokuşturmuş idim şimdi o da çiçek açıyor çok şükür. Şu anda 2 saksıda, bir de toprakta mevcut. İnşallah çoğaltmayı düşünüyorum. Zamanı mıdır, geçti mi bilemiyorum tabi çelik alsam tutar mı? Öyle bakımı ile ilgili de özel birşey yapmıyorum, ilgi isteyen bir tür demişsin.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...
|
Çıkmasını beklemekte güzel bir duygu
Ben karanfillerde genelde ilk önce uç alması yapıp yan dalları geliştiriyorum. Daha sonra tepeye giden bir dalı bırakıp tekrar budamasını yapıyorum. Böylece saksıyı doldurmuş olan karanfil tek dal ile kocaman çiçek açıp daha gösterişli duruyor. Bu çiçek kuruduğu zamanda yan dalların hepsi birden çiçekleniyor.
Çelik için bir zaman yok. Isı ve nem sağlandığı zaman köklenme oluyor. Bu çeşit köklendirirken çok ilgi istiyor. Sonra zaten kendi alıp başını gidiyor. Mesela diğer çeşitlerde çelik derine gömülse bile tutarken bu çeşitte hemen çürüme yapıyor.
Bu yüzden diğer çeşitlerden 250 adet varsa bundan 50 adet var.