Sayın Badrobot,
Genelde Çin ve Tayvanda böyle büyük boy bonsailer yapıyorlar. Bunlar zaten ya o işi yapan firmaların gösteriş yapıp adını duyurma merakından ya iş yerleri için ya da parklar, müzeler veya malikhaneler için bir anlamı olan şeyler. Bildiğim kadarıyla şu ana kadar Harun Beyin Alıcı haricinde saksıda çok büyük ağaç çalışan yok içimizde.
Çok büyük bir bir bahçede, sarayda, şatoda bir anlamı olabilir. Dev saksılar gerekir, ağacı vinç ile kaldırıyorlar. Sevsek bile bizleri aşar.
Tanım olarak saksıda olduğu sürece bonsai sınıfına alınabilir.
Bu kadar büyük saksıda çalışmıyorum ama bahçede Erik, kayısı, sedir ve çam ağaçlarını bonsai gibi şekillendirmeye çalışıyorum. 3 yıldır çalıştığım kayısım bu sene az da olsa ilk meyvelerini verecek, cinsi şekerpare, gövde kalınlığı 12-13 cm kadar. Saksısız yani bahçede olunca tanım olarak bonsai olarak adlandırılmıyor bonsai gibi görünseler de biçimlendirilmiş ağaç diyebiliriz.
İyi çalışmalar dilerim.....
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot
Hadi bakalım buna ne diyeceksinz?, sevgili dostlar. Bu bir bonsai mi yoksa güzel bakımlı bir ağaçmı? Eğer bonsai olarak kabul görüyorsa hiper boyutuyla sıradanlıktan uzaklaşmış bir çalışma.
Benim fikrim bu bir bonsai değil. Üzerinde Bonsai teknikleri uygulanmış, bakımlı bir ağaç. Bu bana bonsai'deki heyecanı vermedi. Belki bu bir tad alma meselesidir.
|