Bu sene sezonu erken açtık. 20 Nisan'dan bu yana bahçedeyiz. Bu kış pek kar ve soğuk görmediğimiz için sezona erken girelim istemiştik.
Sanırım çimlerimiz artık yaşlanmaya başladı ki, alıştığımızdan daha fazla sararma yaşadık. Bazıları bunu kışı karsız ve yağışsız geçirmeye bağlıyor. Bu nedenle ilk iş olarak havalandırma işlemine tabi tuttum. Yaklaşık bir günlük çalışma sonrasında 8 adet battal boy çöp torbası sararmış ve kurumuş çim artığını toplayıp ortamdan uzaklaştırdım. Gün boyu deli gibi çalışmaktan, bu çalışmayı fotoğraflamaya fırsat bulamadığımı sonradan fark ettim. Sanırım Mart ayında çektiğim bu resim çimlerin son durumunu bir parça yansıtıyordu.
Ardından danaburnu zararlısı önlem olarak için tüm çim alanları ilaçladım. Otomatik sulama sistemini henüz devreye almadığımdan dolayı tüm çimleri elle sulamak zorunda kaldım.
Kış döneminin verdiği hareketsizliğe dayalı hamlıktan dolayı ertesi gün kendime izin verdim. Hiç bir iş yapmadım. Nasıl olsa sezona erken girdik. Önümüzde uzun zamanlar var diyerek, bir ertesi gün istirahat süresini bir gün daha uzattım. Dinlenme süresince ertesi ve sonrası günlerdeki iş plan ve proğramını da yapma imkanım oldu. Proğramda ilk olarak sebze bantlarının bellenmesi, kumlanması ve fide ekimine uygun hale getirilmesi vardı. Geçen sonbaharda arkamıza bakıp gitmeden terk ettiğimiz arka bahçe bir felaket gibiydi. En düzgün fotoğrafı aşağıda ki gibi. Diğer resimleri eklemeye utandım.
