View Single Post
Eski 01-05-2014, 00:09   #2060
YeniGine
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Yerli kokulu bir karanfil çeşidi Diğer karanfillerden çok daha parlak bir çiçeği var. Köklenmesi diğer karanfiller gibi kolay olsada bakımı oldukça ilgi isteyen bir tür.

Birde yer saksımı ayrımı yapmaz. Yerde nasıl gelişiyor ise geniş saksıdada aynı verimi veriyor. Bu türün 2-3 sene önce bir anaçlığı vardı daha onun kadar anaçlık elde edemedim

Ben yan dallar gelişsin diye çıkan çiçekleri yolduğum için tohum yerine çelikleme yapıyorum. Bayağı karanfil oldu, tohumlukta bıraksam olur aslında. Acaba tüm çiçeklerde tohum oluşumu sağlanıyor mu?
Sevgili İsmail işte bu karanfilim için 2 aydır uğraşıyorum, çimlensin diye. E ben tohum ekmez isem karanfil nasıl çimlensin.
Ama gerçekten çok güzel bir rengi var, rengi ve görünüşü ile çok seviyorum bu karanfilimi. Ama neyse tohumdan başaramasam da önerin üzerine bir tane çelik alıp ilk anaç karanfilin yanına sokuşturmuş idim şimdi o da çiçek açıyor çok şükür. Şu anda 2 saksıda, bir de toprakta mevcut. İnşallah çoğaltmayı düşünüyorum. Zamanı mıdır, geçti mi bilemiyorum tabi çelik alsam tutar mı? Öyle bakımı ile ilgili de özel birşey yapmıyorum, ilgi isteyen bir tür demişsin.
Teşekkür ediyorum, sağolasıın...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön