View Single Post
Eski 30-04-2014, 19:17   #1418
Emre İlhan
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Sevgili sapinuva; öncelikle lütfen moralinizi bozmayın. Sizi anlıyorum, haklısınız. O kadar özen gösterdiğiniz fidelerinizin bir günde bertaraf olduğunu görmek, sizi üzmüş olmalı ama şunu da unutmamak gerekir ki bu hataları tespit ettikçe bir daha ki sefere daha tecrübeli ve daha güzel sonuçlar elde ediyoruz. Bunun(bilgilenmenin) mutluluğu ise apayrı. Hepimiz bunu hata yaparak, öğrenerek yaşıyoruz

Fide yetiştirmede ki tespit ettiğim problemleriniz şunlar;
  • Çiçek toprağı diye bahsettiğiniz eğer torf ise, torfun herhangi bir besin değeri yoktur. Torfta fide yetiştirmek, sürekli besleme ve uygun sulama gerektirir.
  • Fidelerin o anki durumuna göre uygun ışık alan ortama taşıyıp, kurtarmaya çalışmışsınız. İyi de yapmışsınız ama öncelikle hangi dönemde ve ne kadar ışık alması gerektiğini, doğrudan güneş ışığı mı yoksa yarı gölgede ki ışıktan mı yararlanacağını araştırmanız lazım. Forumda bununla ilgili yazışmalar fazlasıyla mevcut.

Gelin bunu yaşayarak hep beraber öğrenelim, hiç yılmadan tekrar deneyin ve geç dönemde de olsa fidelerinize meyve verdirmeye çabalayalım. İnanın bu tecrübe çok hoşunuza gidecek. Ben burada sürekli yardım edeceğim ama siz isterseniz hazır fide edinip dikin, ayrıca bu sene fide yetiştirmeyi öğrenmek için tohum da ekelim

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön