Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bakhele
Merhaba,
Bende balkonda süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sen kuruttuğum süs biberinin tohumlarını ektim ve biberlerim büyüdü. Çiçek açıyor ancak kuruyup dökülüyor. Ayrıca alt taraftaki yapraklarda da sararma oluyor? Acaba benimde sorunum sulamadanmı kaynaklıdır? Ne yapmam gerekiyor? Bende sulamayı azalttım ancak hala dökmeye devam ediyor.
|
Sevgili
bakhele;
Sevgili
limon_sever'in de söylediği gibi biberlerinizin meyve tutmaması hem mevsimle hem de besinle alakalı.
Saksıda ki biberler için en uygun doğal besleme yöntemi, gübre şerbeti. Bu durumda, size önerim; öncelikle bir litre suya normal boyutta bir tane limon tuzu eriterek biberlerinizi sulamanız. Çünkü; sebze fideleri, özellikle de biber ve domates biraz ph' sı düşük yani asidik topraklarda daha iyi gelişiyor ve verimli oluyorlar.
Biber fidelerinizde azot eksikliği belirtileri var. Alt, yaşlı yapraklar sararıyor ve dökülüyor. Meyve tutumunu artırmak içinse bu dönemde fosfor ve potasyum oranı yüksek gübre vermek lazım. Meyve tutumu için azotu da fazla kaçırmamak gerekli.
Siz bu durumda en iyisi limon tuzlu sulamayı yapın, toprakta var olan besin elementlerinden biberler yararlansın. Sonra duruma göre hep beraber karar veririz